Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Otvaranje nove knjigovodstvene godine u Inveu

 28.12.2022. Svi korisnici Invea (svih verzija) ove godine prije otvaranja nove knjigovodstvene godine moraju aktivirati novu verziju programa!

Budući da od 1.1.2023. godine euro postaje službena valuta u Republici Hrvatskoj, u novoj knjigovodstvenoj godini zadana valuta u Inveu mora biti euro. Prije pokretanja otvaranja nove knjigovodstvene godine potrebno je aktivirati novu verziju programa kako bi se instalirala ažuriranja vezana uz potrebne prilagodbe.


Nakon što se aktivira nova verzija programa i pokrene otvaranje nove knjigovodstvene godine, sve financijske vrijednosti će se prenijeti preračunate u eure prema srednjem tečaju konverzije. To se odnosi na sve verzije programa i obuhvaća cijene u šifrarnicima, vrijednosti zaliha, evidentirana potraživanja...


Konverzija i postavljanje eura kao zadane valute odnosit će se isključivo na novu knjigovodstvenu godinu te neće imati nikakve posljedice na arhivne podatke svih prethodnih godina.

Možda Vas zanima ...
Vrste udaljenog rada ili rada od kuće

Pojam rada od kuće se "popularizirao" tijekom pandemije, a u zadnje vrijeme se dodatno aktualizirao zbog najave izmjena u Zakonu o radu kojima se planira pojedinim djelatnicima dati pravo na rad od kuće na zahtjev.

Pogledaj
Privatnost na Internetu

Kolačići za praćenje nisu jedini koji mogu narušiti privatnost korisnika na Internetu. Već samim pristupom Internetu možemo otkriti puno informacija, a loše postavljene postavke preglednika (ili neadekvatno korištenje istog) mogu otkriti dodatne informacije.

Pogledaj
Primanje ucjenjivačke elektroničke pošte

Zadnjih dana više klijenata nam se požalilo na primitak elektroničke pošte kojom ih se ucjenjuje da će njihove privatne snimke biti objavljene ukoliko se ucjenjivaču ne isplati naknada.

Pogledaj
Kako izbjeći da pošta završi u neželjenoj pošti?

Kako bi se izbjeglo primanje neželjene elektroničke pošte koriste se razni mehanizmi. Ukoliko legitimna pošta završi u neželjenoj, znači da poslužitelj za slanje pošte nije dobro podešen.

Pogledaj
IT rješenja za udaljeni rad (ili rad od kuće)

Sve više poduzeća ima potrebu za omogućavanje rada s udaljenih lokacija, bez obzira radi li se o radu iz udaljenih poslovnica ili omogućavanju djelatnicima da rade od kuće. Pri tome postoje različiti pristupi ostvarivanju rada s udaljenih lokacija.

Pogledaj