Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Nextcloud - ultimativno cloud rješenje za produktivnost

 02.09.2022. Nextcloud je ultimativno i fleksibilno cloud rješenje za pohranu i dijeljenje dokumenata, organizaciju poslovanja, upravljanje zadacima i mrežnu suradnju.

Nextcloud je ultimativno i fleksibilno cloud rješenje za pohranu i dijeljenje dokumenata, organizaciju poslovanja, upravljanje zadacima, mrežnu suradnju i puno više od toga. Uz to, uz pravilni odabir smještaja omogućava punu kontrolu nad podacima i datotekama čime se postiže puna sukladnost odredbama o zaštiti privatnosti.


Nextcloud u potpunosti može zamijeniti druga komercijalna rješenja za pohranu i sinkronizaciju datoteka poput DropBoxa, OneDrivea ili Google Drivea, no i u tom dijelu pruža daleko više mogućnosti. U osnovnom setu postavki Nextcloud dolazi s instaliranom podrškom za pohranu i dijeljenje datoteka, klijentom za elektroničku poštu, kalendarima, kontaktima, bilješkama i zadacima. Za sve navedeno postoje dodaci koji omogućavaju sinkronizaciju podataka među uređajima pa ukoliko korisnik na nekom poslužitelju ima aktivni Nextcloud račun, moći će podatke iz primjerice kalendara i zadataka uskladiti na svim svojim računalima i mobilnim uređajima.


Dijeljenje datoteka je moguće i s korisnicima koji nemaju Nextcloud račun što može biti iznimno korisno pri potrebi slanja velikih datoteka koje nije moguće poslati kao prilog elektroničkoj pošti. U tom slučaju se datoteka jednostavno učita na Nextcloud, postavi dijeljenje datoteke (svakako je preporuka koristiti dijeljenje zaštićeno zaporkom) te se poštom umjesto same datoteke pošalju pristupni podaci za datoteku.


Za Nextcloud su dostupna i brojna druga proširenja i integracije, poput primjerice proširenja za otvaranje i uređivanje datoteka, krugova, praćenja mobitela, upravitelja zaporki...

Možda Vas zanima ...
Brz, neometan i siguran rad u Synesisu

Synesis je često korišten program za vođenje poslovnih knjiga, no u slučaju velikog obima posla i istovremenog rada više korisnika opadaju performanse.

Pogledaj
Privatnost na Internetu

Kolačići za praćenje nisu jedini koji mogu narušiti privatnost korisnika na Internetu. Već samim pristupom Internetu možemo otkriti puno informacija, a loše postavljene postavke preglednika (ili neadekvatno korištenje istog) mogu otkriti dodatne informacije.

Pogledaj
Nextcloud - ultimativno cloud rješenje za produktivnost

Nextcloud je ultimativno i fleksibilno cloud rješenje za pohranu i dijeljenje dokumenata, organizaciju poslovanja, upravljanje zadacima i mrežnu suradnju.

Pogledaj
Evidencija loko vožnje

blica za evidenciju i obračun loko vožnje. Jedna tablica predviđena je za evidentiranje trideset zapisa o napravljenoj loko vožnji s automatskim obračunom kilometraže iz upisanih vrijednosti početnog i završnog stanja brojila, automatskim zbrajanjem ukupne kilometraže s obračunom ukupnog iznosa za isplatu.

Pogledaj
IT rješenja za udaljeni rad (ili rad od kuće)

Sve više poduzeća ima potrebu za omogućavanje rada s udaljenih lokacija, bez obzira radi li se o radu iz udaljenih poslovnica ili omogućavanju djelatnicima da rade od kuće. Pri tome postoje različiti pristupi ostvarivanju rada s udaljenih lokacija.

Pogledaj