Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Nextcloud - ultimativno cloud rješenje za produktivnost

 02.09.2022. Nextcloud je ultimativno i fleksibilno cloud rješenje za pohranu i dijeljenje dokumenata, organizaciju poslovanja, upravljanje zadacima i mrežnu suradnju.

Nextcloud je ultimativno i fleksibilno cloud rješenje za pohranu i dijeljenje dokumenata, organizaciju poslovanja, upravljanje zadacima, mrežnu suradnju i puno više od toga. Uz to, uz pravilni odabir smještaja omogućava punu kontrolu nad podacima i datotekama čime se postiže puna sukladnost odredbama o zaštiti privatnosti.


Nextcloud u potpunosti može zamijeniti druga komercijalna rješenja za pohranu i sinkronizaciju datoteka poput DropBoxa, OneDrivea ili Google Drivea, no i u tom dijelu pruža daleko više mogućnosti. U osnovnom setu postavki Nextcloud dolazi s instaliranom podrškom za pohranu i dijeljenje datoteka, klijentom za elektroničku poštu, kalendarima, kontaktima, bilješkama i zadacima. Za sve navedeno postoje dodaci koji omogućavaju sinkronizaciju podataka među uređajima pa ukoliko korisnik na nekom poslužitelju ima aktivni Nextcloud račun, moći će podatke iz primjerice kalendara i zadataka uskladiti na svim svojim računalima i mobilnim uređajima.


Dijeljenje datoteka je moguće i s korisnicima koji nemaju Nextcloud račun što može biti iznimno korisno pri potrebi slanja velikih datoteka koje nije moguće poslati kao prilog elektroničkoj pošti. U tom slučaju se datoteka jednostavno učita na Nextcloud, postavi dijeljenje datoteke (svakako je preporuka koristiti dijeljenje zaštićeno zaporkom) te se poštom umjesto same datoteke pošalju pristupni podaci za datoteku.


Za Nextcloud su dostupna i brojna druga proširenja i integracije, poput primjerice proširenja za otvaranje i uređivanje datoteka, krugova, praćenja mobitela, upravitelja zaporki...

Možda Vas zanima ...
Privatnost na Internetu

Kolačići za praćenje nisu jedini koji mogu narušiti privatnost korisnika na Internetu. Već samim pristupom Internetu možemo otkriti puno informacija, a loše postavljene postavke preglednika (ili neadekvatno korištenje istog) mogu otkriti dodatne informacije.

Pogledaj
Kako izbjeći da pošta završi u neželjenoj pošti?

Kako bi se izbjeglo primanje neželjene elektroničke pošte koriste se razni mehanizmi. Ukoliko legitimna pošta završi u neželjenoj, znači da poslužitelj za slanje pošte nije dobro podešen.

Pogledaj
Nextcloud - ultimativno cloud rješenje za produktivnost

Nextcloud je ultimativno i fleksibilno cloud rješenje za pohranu i dijeljenje dokumenata, organizaciju poslovanja, upravljanje zadacima i mrežnu suradnju.

Pogledaj
Nova usluga - GDPR savjetovanje

U suradnji s partnerskim odvjetničkim uredom naše usluge smo obogatili savjetodavnim uslugama vezanim uz usklađivanje poslovanja s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Pogledaj
Vrste udaljenog rada ili rada od kuće

Pojam rada od kuće se "popularizirao" tijekom pandemije, a u zadnje vrijeme se dodatno aktualizirao zbog najave izmjena u Zakonu o radu kojima se planira pojedinim djelatnicima dati pravo na rad od kuće na zahtjev.

Pogledaj