Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Microsoft ukida podršku za Windows Essentials 2012

 25.11.2016. Microsoft je na svojim stranicama objavio obavijest kako se 10. siječnja 2017. godine obustavlja podrška za programski paket Windows Essentials 2012. Nakon tog datuma programi iz paketa će se moći nastaviti koristiti, no neće se moći ažurirati, niti će se s Microsoftovih stranica moći preuzeti instalacijska datoteka.

Windows Essentials 2012 je paket programa u kojemu se nalaze  Photo Gallery, Movie Maker, Windows Live Writer, OneDrive, Family Safety te sigurno najkorišteniji Windows Live Mail. Većina programa iz paketa dostupna je korisnicima novijih operativnih sustava (Windows 8.1, Windows 10) kroz sam operativni sustav, a jedini program koji nije dobio adekvatnu zamjenu je upravo Windows Live Mail.

Windows Live Mail će se i nakon 10. siječnja 2017. moći nastaviti koristiti, no uz potencijalne rizike koji su uvijek prisutni uz korištenje programa za koje nema podrške. Dodatni problem će predstavljati ukoliko mail servis koji korisnik koristi počne upotrebljavati novije protokole. U tom slučaju će Live Mail biti neupotrebljiv. Jedina opcija će biti početi koristiti drugi e-mail client, bilo besplatan poput Thunderbirda, bilo neki od dostupnih komercijalnih.

Možda Vas zanima ...
Primanje ucjenjivačke elektroničke pošte

Zadnjih dana više klijenata nam se požalilo na primitak elektroničke pošte kojom ih se ucjenjuje da će njihove privatne snimke biti objavljene ukoliko se ucjenjivaču ne isplati naknada.

Pogledaj
Inveo-P za paušalne obrte

Inveo-P je cloud rješenje za vođenje poslovanja "paušalnih" obrta. Omogućava izdavanje fiskalnih računa, izdavanje računa za naplatu preko transakcijskog računa, praćenje troškova i prihoda te automatsko generiranje KPR i PO-SD obrazaca.

Pogledaj
Nova usluga - GDPR savjetovanje

U suradnji s partnerskim odvjetničkim uredom naše usluge smo obogatili savjetodavnim uslugama vezanim uz usklađivanje poslovanja s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Pogledaj
Nextcloud - ultimativno cloud rješenje za produktivnost

Nextcloud je ultimativno i fleksibilno cloud rješenje za pohranu i dijeljenje dokumenata, organizaciju poslovanja, upravljanje zadacima i mrežnu suradnju.

Pogledaj
Brz, neometan i siguran rad u Synesisu

Synesis je često korišten program za vođenje poslovnih knjiga, no u slučaju velikog obima posla i istovremenog rada više korisnika opadaju performanse.

Pogledaj