Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Microsoft ukida podršku za Windows Essentials 2012

 25.11.2016. Microsoft je na svojim stranicama objavio obavijest kako se 10. siječnja 2017. godine obustavlja podrška za programski paket Windows Essentials 2012. Nakon tog datuma programi iz paketa će se moći nastaviti koristiti, no neće se moći ažurirati, niti će se s Microsoftovih stranica moći preuzeti instalacijska datoteka.

Windows Essentials 2012 je paket programa u kojemu se nalaze  Photo Gallery, Movie Maker, Windows Live Writer, OneDrive, Family Safety te sigurno najkorišteniji Windows Live Mail. Većina programa iz paketa dostupna je korisnicima novijih operativnih sustava (Windows 8.1, Windows 10) kroz sam operativni sustav, a jedini program koji nije dobio adekvatnu zamjenu je upravo Windows Live Mail.

Windows Live Mail će se i nakon 10. siječnja 2017. moći nastaviti koristiti, no uz potencijalne rizike koji su uvijek prisutni uz korištenje programa za koje nema podrške. Dodatni problem će predstavljati ukoliko mail servis koji korisnik koristi počne upotrebljavati novije protokole. U tom slučaju će Live Mail biti neupotrebljiv. Jedina opcija će biti početi koristiti drugi e-mail client, bilo besplatan poput Thunderbirda, bilo neki od dostupnih komercijalnih.

Možda Vas zanima ...
Inveo-P, podsjetnik za prijelaz u novu godinu

Kako je došao kraj još jedne godine korisnici moraju napraviti prijelaz u novu godinu i generirati obvezna izvješća za predaju u Poreznu upravu.

Pogledaj
Kako provjeriti jeste li zaraženi virusom koji se širio kroz lažnu obavijest Porezne uprave

Zadnjih dana se masovno širila obavijest "Porezne uprave" koja je u sebi sadržavala virus. Donosimo informacije na koji način se može utvrditi je li računalo zaraženo te kako ga ukloniti.

Pogledaj
Evidencija loko vožnje

blica za evidenciju i obračun loko vožnje. Jedna tablica predviđena je za evidentiranje trideset zapisa o napravljenoj loko vožnji s automatskim obračunom kilometraže iz upisanih vrijednosti početnog i završnog stanja brojila, automatskim zbrajanjem ukupne kilometraže s obračunom ukupnog iznosa za isplatu.

Pogledaj
eRc dekoder – program za dekodiranje priloga e-računa

eRc dekoder je program koji može dekodirati priloge koji su kodirani u strukturu e-računa. Dekodira sve vrste datoteka koje su prema specifikaciji dozvoljene za slanje u okviru xml strukture e-računa (pdf, csv, jpg, png, xlsx, ods).

Pogledaj
Primanje ucjenjivačke elektroničke pošte

Zadnjih dana više klijenata nam se požalilo na primitak elektroničke pošte kojom ih se ucjenjuje da će njihove privatne snimke biti objavljene ukoliko se ucjenjivaču ne isplati naknada.

Pogledaj