Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Uskoro prestanak podrške za Windows 7 operativni sustav

 20.05.2019. Podrška za Windows 7, drugi najzastupljeniji operativni sustav u svijetu, prestaje 14. siječnja 2020. godine.

Iako je Windows 7 drugi najzastupljeniji operativni sustav koji pogoni preko 37% računala, došao je do kraja svog životnog vijeka. Nakon 14. siječnja 2020. godine više neće biti dostupna podrška za Windows 7, kao niti ažuriranja i zakrpe. Windows 7 će se i dalje moći nastaviti koristiti, no, osim što će predstavljati značajni sigurnosni rizik, s vremenom će gubiti kompatibilnost s programima i suvremenim značajkama i servisima.

S obzirom da je na području Europske Unije na snazi Opća uredba o zaštiti podataka koja zahtijeva i sigurnu tehničku opremu, prestanak isporuke ažuriranja (što uključuje i sigurnosna ažuriranja) automatski stavlja sva računala s Windows 7 operativnim sustavom na listu nesigurne opreme i diskvalificira ih za vilo kakvu obradu koja uključuje osobne podatke.

Svim našim klijentima koji još imaju računala s Windows 7 operativnim sustavom preporučamo da do kraja godine planiraju zamjenu računala i nadogradnju sustava računalima sa suvremenijim operativnim sustavima.

Možda Vas zanima ...
Vrste udaljenog rada ili rada od kuće

Pojam rada od kuće se "popularizirao" tijekom pandemije, a u zadnje vrijeme se dodatno aktualizirao zbog najave izmjena u Zakonu o radu kojima se planira pojedinim djelatnicima dati pravo na rad od kuće na zahtjev.

Pogledaj
Kako izbjeći da pošta završi u neželjenoj pošti?

Kako bi se izbjeglo primanje neželjene elektroničke pošte koriste se razni mehanizmi. Ukoliko legitimna pošta završi u neželjenoj, znači da poslužitelj za slanje pošte nije dobro podešen.

Pogledaj
Inveo-P za paušalne obrte

Inveo-P je cloud rješenje za vođenje poslovanja "paušalnih" obrta. Omogućava izdavanje fiskalnih računa, izdavanje računa za naplatu preko transakcijskog računa, praćenje troškova i prihoda te automatsko generiranje KPR i PO-SD obrazaca.

Pogledaj
IT rješenja za udaljeni rad (ili rad od kuće)

Sve više poduzeća ima potrebu za omogućavanje rada s udaljenih lokacija, bez obzira radi li se o radu iz udaljenih poslovnica ili omogućavanju djelatnicima da rade od kuće. Pri tome postoje različiti pristupi ostvarivanju rada s udaljenih lokacija.

Pogledaj
Nextcloud - ultimativno cloud rješenje za produktivnost

Nextcloud je ultimativno i fleksibilno cloud rješenje za pohranu i dijeljenje dokumenata, organizaciju poslovanja, upravljanje zadacima i mrežnu suradnju.

Pogledaj