Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Njemačka društvena mreža dobila 20000,00€ kazne

 23.11.2018. Njemačka društvena mreža Knuddels.de u srpnju je pretrpjela računalni napad pri čemu su kompromitirani korisnički podaci i zaporke. Sada je kažnjena s 20000,00€.

U srpnju ove godine njemačka društvena mreža i chat platforma Knuddels.de je pretrpjela računalni napad. Kod napada su ukradeni korisnički podaci te su isti kasnije objavljeni na Internetu. Knuddels je promptno reagirao, popravili su sigurnosne mjere, obavijestili korisnike i resetirali zaporke. Naknadno je otkriveno da nisu koristili nikakvu vrstu zaštite za osjetljive podatke te su zaporke spremali u nekriptiranom obliku.

Iako je opseg povrede osobnih podataka bio značajan, a GDPR predviđa i prilično velike kazne, ipak im je izrečena kazna od "svega" 20000,00€. Razlog izricanja gotovo simbolične kazne leži u tome što su transparentno izvijestili o problemu sve dionike i regulatora te odlučili značajno poboljšati sigurnosne mjere. Stoga je regulator smatrao da je i simboličnom kaznom svrha primjene GDPR-a postignuta.

Možda Vas zanima ...
IT rješenja za udaljeni rad (ili rad od kuće)

Sve više poduzeća ima potrebu za omogućavanje rada s udaljenih lokacija, bez obzira radi li se o radu iz udaljenih poslovnica ili omogućavanju djelatnicima da rade od kuće. Pri tome postoje različiti pristupi ostvarivanju rada s udaljenih lokacija.

Pogledaj
Brz, neometan i siguran rad u Synesisu

Synesis je često korišten program za vođenje poslovnih knjiga, no u slučaju velikog obima posla i istovremenog rada više korisnika opadaju performanse.

Pogledaj
Primanje ucjenjivačke elektroničke pošte

Zadnjih dana više klijenata nam se požalilo na primitak elektroničke pošte kojom ih se ucjenjuje da će njihove privatne snimke biti objavljene ukoliko se ucjenjivaču ne isplati naknada.

Pogledaj
Inveo-P za paušalne obrte

Inveo-P je cloud rješenje za vođenje poslovanja "paušalnih" obrta. Omogućava izdavanje fiskalnih računa, izdavanje računa za naplatu preko transakcijskog računa, praćenje troškova i prihoda te automatsko generiranje KPR i PO-SD obrazaca.

Pogledaj
Evidencija loko vožnje

blica za evidenciju i obračun loko vožnje. Jedna tablica predviđena je za evidentiranje trideset zapisa o napravljenoj loko vožnji s automatskim obračunom kilometraže iz upisanih vrijednosti početnog i završnog stanja brojila, automatskim zbrajanjem ukupne kilometraže s obračunom ukupnog iznosa za isplatu.

Pogledaj