Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Blacklight - analiza privatnosti web stranica

 10.03.2022. Obično pri posjetu web stranicama automatski prihvaćamo kolačiće bez razmišljanja i znanja čemu oni služe. No, iako informacije o kolačićima uvijek tvrde kako su to bezopasne datoteke, često omogućavamo da netko počne pratiti sve što posjećujemo na Internetu.

Obično pri posjetu web stranicama automatski prihvaćamo kolačiće bez razmišljanja i znanja čemu oni služe. No, iako informacije o kolačićima uvijek tvrde kako su to bezopasne datoteke, često omogućavamo da netko počne pratiti sve što posjećujemo na Internetu.


The Markup na svojim stranicama ima vrlo interesantan alat koji analizira web stranice. Dovoljno je otvoriti stranicu na adresi https://themarkup.org/blacklight, upisati adresu stranice koja se želi analizirati i pokrenuti skeniranje stranice. Pri skeniranju Blacklight će analizirati stranicu i napraviti provjeru za više potencijalno opasnih vrsta kolačića i drugih elemenata koji ugrožavaju privatnost posjetitelja. 


Blacklight će, među ostalim, provjeriti ima li na stranici kolačića za praćenje, kolačića trećih strana, ali i opasnijih elemenata poput onih koji snimaju što se tipka na tipkovnici. A ukoliko niste zainteresirani za provjeru stranica koje posjećujete, možete provjeriti što su oni pronašli pri analizi pojedinih stranica.

Možda Vas zanima ...
Primanje ucjenjivačke elektroničke pošte

Zadnjih dana više klijenata nam se požalilo na primitak elektroničke pošte kojom ih se ucjenjuje da će njihove privatne snimke biti objavljene ukoliko se ucjenjivaču ne isplati naknada.

Pogledaj
Kako izbjeći da pošta završi u neželjenoj pošti?

Kako bi se izbjeglo primanje neželjene elektroničke pošte koriste se razni mehanizmi. Ukoliko legitimna pošta završi u neželjenoj, znači da poslužitelj za slanje pošte nije dobro podešen.

Pogledaj
Nova usluga - GDPR savjetovanje

U suradnji s partnerskim odvjetničkim uredom naše usluge smo obogatili savjetodavnim uslugama vezanim uz usklađivanje poslovanja s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Pogledaj
Vrste udaljenog rada ili rada od kuće

Pojam rada od kuće se "popularizirao" tijekom pandemije, a u zadnje vrijeme se dodatno aktualizirao zbog najave izmjena u Zakonu o radu kojima se planira pojedinim djelatnicima dati pravo na rad od kuće na zahtjev.

Pogledaj
Inveo-P za paušalne obrte

Inveo-P je cloud rješenje za vođenje poslovanja "paušalnih" obrta. Omogućava izdavanje fiskalnih računa, izdavanje računa za naplatu preko transakcijskog računa, praćenje troškova i prihoda te automatsko generiranje KPR i PO-SD obrazaca.

Pogledaj