Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Evidencija radnog vremena za 2019. godinu

 09.01.2019. U rubrici Korisnički centar - Sadržaji za preuzimanje - XLS i ODS tablice objavljena je excel tablica za vođenje evidencije o radnom vremenu djelatnika.

Excel tablica za evidenciju radnog vremena napravljena je za vođenje evidencije o radu djelatnika. U tablici su već označeni neradni dani, subote i nedjelje, a u zadnje dvije kolone se izračunava i evidentira broj slobodnih sati u danu i tjednu. U tablici se može pratiti iskorištene i preostale dane godišnjeg odmora, ukupan fond radnih sati te ukupno upisane radne sate.

U odnosu na tablice objavljivane prethodnih godina došlo je do sitne izmjene. Ubačen je list u kojem se može voditi evidencija početka i kraja posebnih oblika rada (prekovremenih, putnih naloga i sl.), opis ostvarenog oblika rada i napomene. List je ubačen zato što smo dobili informaciju od pojedinih klijenata da su pojedine inspekcije tražile od njih da to imaju evidentirano i u okviru evidencije o radu, unatoč tome što ti podaci postoje upisani u drugim dokumentima (primjerice u potpisanome nalogu za prekorad). Kako je u slučaju posebnih oblika rada, pogotovo prekovremenog, gotovo nemoguće detaljnu evidenciju svih početaka i krajeva rada voditi kroz excel tablicu (najveći problemi bi nastali ukoliko djelatnik odlazi pa dolazi), omogućili smo evidentiranje istog kroz poseban list. U tom slučaju preporučljivo je periodično isprintati evidenciju o posebnim oblicima rada i držati ju zajedno s ispisanim tablicama evidencije o radu.

Evidenciju je moguće preuzeti iz rubrike Korisnički centar - Sadržaji za preuzimanje - XLS i ODS tablice.

Upute je moguće preuzeti iz rubrike Korisnički centar - Korisničke upute - Ostalo.

Možda Vas zanima ...
Nova usluga - GDPR savjetovanje

U suradnji s partnerskim odvjetničkim uredom naše usluge smo obogatili savjetodavnim uslugama vezanim uz usklađivanje poslovanja s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Pogledaj
ID konfig

Program za očitavanje konfiguracije računala. Očitani podaci o konfiguraciji računala pohranjuju se u kreiranu datoteku na radnoj površini.

Pogledaj
Primanje ucjenjivačke elektroničke pošte

Zadnjih dana više klijenata nam se požalilo na primitak elektroničke pošte kojom ih se ucjenjuje da će njihove privatne snimke biti objavljene ukoliko se ucjenjivaču ne isplati naknada.

Pogledaj
Prelazak na novo programsko rješenje

Klijent je odlučio prijeći na novo programsko rješenje. Pri tome je morao obnoviti opremu te osposobiti dodatne usluge kako bi zadovoljio zahtjeve novog programskog rješenja.

Pogledaj
eRc dekoder – program za dekodiranje priloga e-računa

eRc dekoder je program koji može dekodirati priloge koji su kodirani u strukturu e-računa. Dekodira sve vrste datoteka koje su prema specifikaciji dozvoljene za slanje u okviru xml strukture e-računa (pdf, csv, jpg, png, xlsx, ods).

Pogledaj