Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Inveo-P, podsjetnik za prijelaz u novu godinu i kreiranje izvješća

 31.12.2018. Kako je došao kraj još jedne godine korisnici moraju napraviti prijelaz u novu godinu i generirati obvezna izvješća za predaju u Poreznu upravu.

Podsjećamo Inveo-P korisnike da se na kraju knjigovodstvene godine moraju zaključiti svi poslovi u tekućoj knjigovodstvenoj godini te pokrenuti otvaranje nove godine. Postupak otvaranja nove godine kreirat će novu bazu za korisnika, prenijeti sve matične podatke (podatke o klijentima, jedinicama mjera, šifrarnike te postavke) te resetirati sve početne brojeve dokumenata. Iznimno je važno da se postupak otvaranja nove godine obavi prije početka rada i izdavanja dokumenata u novoj godini! Postupak otvaranja nove godine iz izbornika, u kategoriji "Servisne funkcije" - Prijelaz u novu godinu. Jedanput kada se napravi prijelaz, u novu godinu moguće je ući preko izbornika, kategorije Postavke - Godine. Ukoliko se korisnik odjavi i ponovno prijavi, automatski će biti prebačen u zadnju aktivnu (novu) godinu. U prethodne godine moguće je ući u svakom trenutku ili preko izbornika postavki, ili preko padajućeg izbornika pored podataka o prijavi i prijavljenom korisniku. 

Nakon što su zaključeni svi poslovi u tekućoj godini, bit će potrebno generirati i ispisati izvješća koja se obvezno moraju predati Poreznoj upravi: PO-SD i KPR (Knjiga prometa). Kako biste generirali izvješće za željenu godinu morate biti prijavljeni u tu godinu (informacija o aktivnoj godini u programu dostupna je u svakom trenutku u gornjem desnom kutu, pored informacije o prijavljenoj osobi). Generiranje izvješća pokreće se iz izbornika, kategorije Izvješća - Računovodstvo PU te se potom odabire redom izvješća koja želite generirati. Nakon što otvorite pojedino izvješće, otvorit će se pregled podataka koji će ući u izvješće. Potrebno je kliknuti dugme Ispis. Nakon toga će se generirati dokument izvješća sa svim upisanim podacima. Ukoliko ste u program unosili podatke o plaćanju poreza i prireza, automatski će se popuniti polja PO-SD obrasca s podacima o plaćanjima. U protivnom ćete morati ručno upisati podatke. Također je moguć naknadni unos evidencije plaćanja kroz Troškovi - Porezi i prirezi. Ukoliko podatke o plaćanju naknadno unesete, morat ćete ponoviti generiranje PO-SD obrasca kako bi se obračunala plaćanja te ispravno razvrstala po kvartalima.

Možda Vas zanima ...
Evidencija loko vožnje

blica za evidenciju i obračun loko vožnje. Jedna tablica predviđena je za evidentiranje trideset zapisa o napravljenoj loko vožnji s automatskim obračunom kilometraže iz upisanih vrijednosti početnog i završnog stanja brojila, automatskim zbrajanjem ukupne kilometraže s obračunom ukupnog iznosa za isplatu.

Pogledaj
Inveo-P, podsjetnik za prijelaz u novu godinu

Kako je došao kraj još jedne godine korisnici moraju napraviti prijelaz u novu godinu i generirati obvezna izvješća za predaju u Poreznu upravu.

Pogledaj
ID konfig

Program za očitavanje konfiguracije računala. Očitani podaci o konfiguraciji računala pohranjuju se u kreiranu datoteku na radnoj površini.

Pogledaj
Evidencije radnog vremena za 2020. godinu

Ove godine pripremili smo dvije verzije tablice za vođenje evidencije radnog vremena. Osnovnu koja je identična onima od prethodnih godina te naprednu u kojoj su uvedena proširenja.

Pogledaj
Postavljanje VPN rješenja kod klijenta

Klijent je imao potrebu povezati udaljene poslovnice u jedinstvenu mrežu i osigurati zaštićeni prijenos podataka između računala na udaljenim lokacijama.

Pogledaj