Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Inveo-P, podsjetnik za prijelaz u novu godinu i kreiranje izvješća

 31.12.2018. Kako je došao kraj još jedne godine korisnici moraju napraviti prijelaz u novu godinu i generirati obvezna izvješća za predaju u Poreznu upravu.

Podsjećamo Inveo-P korisnike da se na kraju knjigovodstvene godine moraju zaključiti svi poslovi u tekućoj knjigovodstvenoj godini te pokrenuti otvaranje nove godine. Postupak otvaranja nove godine kreirat će novu bazu za korisnika, prenijeti sve matične podatke (podatke o klijentima, jedinicama mjera, šifrarnike te postavke) te resetirati sve početne brojeve dokumenata. Iznimno je važno da se postupak otvaranja nove godine obavi prije početka rada i izdavanja dokumenata u novoj godini! Postupak otvaranja nove godine iz izbornika, u kategoriji "Servisne funkcije" - Prijelaz u novu godinu. Jedanput kada se napravi prijelaz, u novu godinu moguće je ući preko izbornika, kategorije Postavke - Godine. Ukoliko se korisnik odjavi i ponovno prijavi, automatski će biti prebačen u zadnju aktivnu (novu) godinu. U prethodne godine moguće je ući u svakom trenutku ili preko izbornika postavki, ili preko padajućeg izbornika pored podataka o prijavi i prijavljenom korisniku. 

Nakon što su zaključeni svi poslovi u tekućoj godini, bit će potrebno generirati i ispisati izvješća koja se obvezno moraju predati Poreznoj upravi: PO-SD i KPR (Knjiga prometa). Kako biste generirali izvješće za željenu godinu morate biti prijavljeni u tu godinu (informacija o aktivnoj godini u programu dostupna je u svakom trenutku u gornjem desnom kutu, pored informacije o prijavljenoj osobi). Generiranje izvješća pokreće se iz izbornika, kategorije Izvješća - Računovodstvo PU te se potom odabire redom izvješća koja želite generirati. Nakon što otvorite pojedino izvješće, otvorit će se pregled podataka koji će ući u izvješće. Potrebno je kliknuti dugme Ispis. Nakon toga će se generirati dokument izvješća sa svim upisanim podacima. Ukoliko ste u program unosili podatke o plaćanju poreza i prireza, automatski će se popuniti polja PO-SD obrasca s podacima o plaćanjima. U protivnom ćete morati ručno upisati podatke. Također je moguć naknadni unos evidencije plaćanja kroz Troškovi - Porezi i prirezi. Ukoliko podatke o plaćanju naknadno unesete, morat ćete ponoviti generiranje PO-SD obrasca kako bi se obračunala plaćanja te ispravno razvrstala po kvartalima.

Možda Vas zanima ...
Nextcloud - ultimativno cloud rješenje za produktivnost

Nextcloud je ultimativno i fleksibilno cloud rješenje za pohranu i dijeljenje dokumenata, organizaciju poslovanja, upravljanje zadacima i mrežnu suradnju.

Pogledaj
Kako izbjeći da pošta završi u neželjenoj pošti?

Kako bi se izbjeglo primanje neželjene elektroničke pošte koriste se razni mehanizmi. Ukoliko legitimna pošta završi u neželjenoj, znači da poslužitelj za slanje pošte nije dobro podešen.

Pogledaj
Vrste udaljenog rada ili rada od kuće

Pojam rada od kuće se "popularizirao" tijekom pandemije, a u zadnje vrijeme se dodatno aktualizirao zbog najave izmjena u Zakonu o radu kojima se planira pojedinim djelatnicima dati pravo na rad od kuće na zahtjev.

Pogledaj
Brz, neometan i siguran rad u Synesisu

Synesis je često korišten program za vođenje poslovnih knjiga, no u slučaju velikog obima posla i istovremenog rada više korisnika opadaju performanse.

Pogledaj
Nova usluga - GDPR savjetovanje

U suradnji s partnerskim odvjetničkim uredom naše usluge smo obogatili savjetodavnim uslugama vezanim uz usklađivanje poslovanja s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Pogledaj