Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Inveo-P, podsjetnik za prijelaz u novu godinu i kreiranje izvješća

 31.12.2018. Kako je došao kraj još jedne godine korisnici moraju napraviti prijelaz u novu godinu i generirati obvezna izvješća za predaju u Poreznu upravu.

Podsjećamo Inveo-P korisnike da se na kraju knjigovodstvene godine moraju zaključiti svi poslovi u tekućoj knjigovodstvenoj godini te pokrenuti otvaranje nove godine. Postupak otvaranja nove godine kreirat će novu bazu za korisnika, prenijeti sve matične podatke (podatke o klijentima, jedinicama mjera, šifrarnike te postavke) te resetirati sve početne brojeve dokumenata. Iznimno je važno da se postupak otvaranja nove godine obavi prije početka rada i izdavanja dokumenata u novoj godini! Postupak otvaranja nove godine iz izbornika, u kategoriji "Servisne funkcije" - Prijelaz u novu godinu. Jedanput kada se napravi prijelaz, u novu godinu moguće je ući preko izbornika, kategorije Postavke - Godine. Ukoliko se korisnik odjavi i ponovno prijavi, automatski će biti prebačen u zadnju aktivnu (novu) godinu. U prethodne godine moguće je ući u svakom trenutku ili preko izbornika postavki, ili preko padajućeg izbornika pored podataka o prijavi i prijavljenom korisniku. 

Nakon što su zaključeni svi poslovi u tekućoj godini, bit će potrebno generirati i ispisati izvješća koja se obvezno moraju predati Poreznoj upravi: PO-SD i KPR (Knjiga prometa). Kako biste generirali izvješće za željenu godinu morate biti prijavljeni u tu godinu (informacija o aktivnoj godini u programu dostupna je u svakom trenutku u gornjem desnom kutu, pored informacije o prijavljenoj osobi). Generiranje izvješća pokreće se iz izbornika, kategorije Izvješća - Računovodstvo PU te se potom odabire redom izvješća koja želite generirati. Nakon što otvorite pojedino izvješće, otvorit će se pregled podataka koji će ući u izvješće. Potrebno je kliknuti dugme Ispis. Nakon toga će se generirati dokument izvješća sa svim upisanim podacima. Ukoliko ste u program unosili podatke o plaćanju poreza i prireza, automatski će se popuniti polja PO-SD obrasca s podacima o plaćanjima. U protivnom ćete morati ručno upisati podatke. Također je moguć naknadni unos evidencije plaćanja kroz Troškovi - Porezi i prirezi. Ukoliko podatke o plaćanju naknadno unesete, morat ćete ponoviti generiranje PO-SD obrasca kako bi se obračunala plaćanja te ispravno razvrstala po kvartalima.

Možda Vas zanima ...
Evidencija loko vožnje

blica za evidenciju i obračun loko vožnje. Jedna tablica predviđena je za evidentiranje trideset zapisa o napravljenoj loko vožnji s automatskim obračunom kilometraže iz upisanih vrijednosti početnog i završnog stanja brojila, automatskim zbrajanjem ukupne kilometraže s obračunom ukupnog iznosa za isplatu.

Pogledaj
Primanje ucjenjivačke elektroničke pošte

Zadnjih dana više klijenata nam se požalilo na primitak elektroničke pošte kojom ih se ucjenjuje da će njihove privatne snimke biti objavljene ukoliko se ucjenjivaču ne isplati naknada.

Pogledaj
Nova verzija Inveo-P rješenja za paušalne obrte

Inveo-P je doživio potpuni redizajn i dobio nove funkcionalnosti, a do kraja godine će biti dodana i dodatna proširenja.

Pogledaj
Prelazak na novo programsko rješenje

Klijent je odlučio prijeći na novo programsko rješenje. Pri tome je morao obnoviti opremu te osposobiti dodatne usluge kako bi zadovoljio zahtjeve novog programskog rješenja.

Pogledaj
Inveo-P za paušalne obrte

Inveo-P je cloud rješenje za vođenje poslovanja "paušalnih" obrta. Omogućava izdavanje fiskalnih računa, izdavanje računa za naplatu preko transakcijskog računa, praćenje troškova i prihoda te automatsko generiranje KPR i PO-SD obrazaca.

Pogledaj