Novosti i informacije

Provjerite zadnje novosti, informacije i obavijesti.

Inveo-P, podsjetnik za prijelaz u novu godinu i kreiranje izvješća

 31.12.2018. Kako je došao kraj još jedne godine korisnici moraju napraviti prijelaz u novu godinu i generirati obvezna izvješća za predaju u Poreznu upravu.

Podsjećamo Inveo-P korisnike da se na kraju knjigovodstvene godine moraju zaključiti svi poslovi u tekućoj knjigovodstvenoj godini te pokrenuti otvaranje nove godine. Postupak otvaranja nove godine kreirat će novu bazu za korisnika, prenijeti sve matične podatke (podatke o klijentima, jedinicama mjera, šifrarnike te postavke) te resetirati sve početne brojeve dokumenata. Iznimno je važno da se postupak otvaranja nove godine obavi prije početka rada i izdavanja dokumenata u novoj godini! Postupak otvaranja nove godine iz izbornika, u kategoriji "Servisne funkcije" - Prijelaz u novu godinu. Jedanput kada se napravi prijelaz, u novu godinu moguće je ući preko izbornika, kategorije Postavke - Godine. Ukoliko se korisnik odjavi i ponovno prijavi, automatski će biti prebačen u zadnju aktivnu (novu) godinu. U prethodne godine moguće je ući u svakom trenutku ili preko izbornika postavki, ili preko padajućeg izbornika pored podataka o prijavi i prijavljenom korisniku. 

Nakon što su zaključeni svi poslovi u tekućoj godini, bit će potrebno generirati i ispisati izvješća koja se obvezno moraju predati Poreznoj upravi: PO-SD i KPR (Knjiga prometa). Kako biste generirali izvješće za željenu godinu morate biti prijavljeni u tu godinu (informacija o aktivnoj godini u programu dostupna je u svakom trenutku u gornjem desnom kutu, pored informacije o prijavljenoj osobi). Generiranje izvješća pokreće se iz izbornika, kategorije Izvješća - Računovodstvo PU te se potom odabire redom izvješća koja želite generirati. Nakon što otvorite pojedino izvješće, otvorit će se pregled podataka koji će ući u izvješće. Potrebno je kliknuti dugme Ispis. Nakon toga će se generirati dokument izvješća sa svim upisanim podacima. Ukoliko ste u program unosili podatke o plaćanju poreza i prireza, automatski će se popuniti polja PO-SD obrasca s podacima o plaćanjima. U protivnom ćete morati ručno upisati podatke. Također je moguć naknadni unos evidencije plaćanja kroz Troškovi - Porezi i prirezi. Ukoliko podatke o plaćanju naknadno unesete, morat ćete ponoviti generiranje PO-SD obrasca kako bi se obračunala plaćanja te ispravno razvrstala po kvartalima.

Možda Vas zanima ...
Privatnost na Internetu

Kolačići za praćenje nisu jedini koji mogu narušiti privatnost korisnika na Internetu. Već samim pristupom Internetu možemo otkriti puno informacija, a loše postavljene postavke preglednika (ili neadekvatno korištenje istog) mogu otkriti dodatne informacije.

Pogledaj
Inveo-P za paušalne obrte

Inveo-P je cloud rješenje za vođenje poslovanja "paušalnih" obrta. Omogućava izdavanje fiskalnih računa, izdavanje računa za naplatu preko transakcijskog računa, praćenje troškova i prihoda te automatsko generiranje KPR i PO-SD obrazaca.

Pogledaj
Nextcloud - ultimativno cloud rješenje za produktivnost

Nextcloud je ultimativno i fleksibilno cloud rješenje za pohranu i dijeljenje dokumenata, organizaciju poslovanja, upravljanje zadacima i mrežnu suradnju.

Pogledaj
Nova usluga - GDPR savjetovanje

U suradnji s partnerskim odvjetničkim uredom naše usluge smo obogatili savjetodavnim uslugama vezanim uz usklađivanje poslovanja s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Pogledaj
Vrste udaljenog rada ili rada od kuće

Pojam rada od kuće se "popularizirao" tijekom pandemije, a u zadnje vrijeme se dodatno aktualizirao zbog najave izmjena u Zakonu o radu kojima se planira pojedinim djelatnicima dati pravo na rad od kuće na zahtjev.

Pogledaj